بعد از گذشت حدود یک سال از بروز فاجعه هستهای فوکوشیما، روزنامهنگاران بینالمللی اجازه بازدید از این نیروگاه را یافتند
گزارش تازهای که درباره فاجعه هستهای سال گذشته نیروگاه فوکوشیمای ژاپن تهیه شده، حکایت از آن دارد که دولت ژاپن در روزهای پس از بروز فاجعه، از ارائه اطلاعات مربوط به خطرات آن خودداری کرده بود.
این گزارش که توسط یک نهاد خصوصی تهیه شده، از رهبران ژاپن به دلیل کماهمیت جلوه دادن خطرات این فاجعه انتقاد کرده است.
این گزارش نشان میدهد که مقامات دولت ژاپن در خفا نگران آن بودند که فاجعه نشت مواد هستهای از نیروگاه فوکوشیما به گداخت نیروگاههای هستهای منجر شود و توکیو را نیز در بر بگیرد.
این گزارش حاکی است که دولت ژاپن بدترین حالتها از جمله تخیله کامل شهر توکیو، پایتخت، را مد نظر قرار داده بود.
گزارش مربوط به نیروگاه هستهای فوکوشیما از یکی از مقامات کابینه نقل میکند که کار توکیو "میتوانست تمام" باشد.
این تحقیق همچنین به از بین رفتن اعتماد میان مسئولان نیروگاه فوکوشیما و دولت اشاره میکند.
نائوتو کان، نخست وزیر وقت ژاپن، به کارکنان نیروگاه سونامی زده فوکوشیما گفته بود در آنجا بمانند و خطرات آن را برای عموم، کماهمیت جلوه داده بود.
اعضای هیات تحقیق متشکل از سی استاد دانشگاه، وکیل و روزنامهنگار، برای تهیه این گزارش بیش از شش ماه وقت گذاشتند و با بیش از سیصد نفر مصاحبه کردند.
وقوع زمین لرزه شدید و سونامی در شمال شرق ژاپن در مارس سال گذشته، باعث آسیب جدی به چهار رآکتور از مجموع شش رآکتور نیروگاه هستهای فوکوشیما و نشت مواد رادیواکتیو به محیط اطراف آن شد.
در پی وقوع این حادثه نگرانیها در مورد ایمنی تاسیسات انرژی هستهای در ژاپن افزایش یافت، اما ۹ ماه بعد از بروز فاجعه اعلام شد که وضعیت نیروگاه فوکوشیما "تثبیت" و تمامی رآکتورهای آن خاموش و فعالیت آنها متوقف شده است.
بعد از گذشت حدود یک سال از بروز فاجعه هستهای فوکوشیما، روزنامهنگاران بینالمللی اجازه بازدید از این نیروگاه را یافتند و امروز از آن بازدید کردند.